Napoleon Hill, despre limite

Anxietatea cronică ne limitează gradele de libertate – ne cere să fim precauți, să evităm riscurile, să ne îndoim de noi înșine și să supra-analizăm incertitudinile. Cuprinși de anxietate, evităm, în mod repetat, să ne confruntăm cu situațiile provocatoare, inconfortabile, nesigure, schimbând astfel puțin câte puțin din libertatea noastră pentru un plus de confort, de control, de certitudine. Așa ajungem să renunțăm să ne mai atingem scopurile, renunțăm să ne mai urmăm valorile, căci luăm limitele impuse de propriile anxietăți ca realitate și acceptăm, în baza lor, trăirea unei vieți alterate.

Mintea noastră este cea care a trasat aceste limite! Să nu uităm niciodată acest lucru. Viața pe care o trăim este rezultatul modului în care ne-am negociat trăirea anxietății. Dacă nu ești mulțumit de viața pe care o trăiești, este în puterile tale să o schimbi. În mintea ta trebuie să produci schimbarea pe care vrei să o trăiești, iar primul pas este să-ți faci o idee foarte clară despre ea.

Privește-te dincolo de limite! Vizualizează cât mai viu omul care îți dorești să fii, urmărește-i faptele, ascultă-i gândurile! Sunt toate în orizontul propriilor capacități. Îmbrățișează emoția caldă care te învăluie atunci când te vezi fiind acel om. Pentru asta trebuie să lupți! Păstrează acest obiectiv în fața ochilor, atunci când te încolțește anxietatea, căci acolo sunt adevăratele tale limite! Pășește-te într-acolo, în fiecare zi, chiar și câte puțin!

Citat Napoleon Hill

Leave a Reply