Terapia depresiei

Cum merg lucrurile în viața dvs.? Simțiți că de o vreme încoace nu mai găsiți plăcere în nimic sau trăiți o stare de tristețe în majoritatea timpului? Este posibil să traversați un episod depresiv. Depresia este o problemă de sănătate mintală frecventă și serioasă. Ea se manifestă printr-o serie de simptome specifice care durează cel puțin două săptămâni și sunt prezente aproape în fiecare zi.

Simptomele se exprimă prin:

 • emoții (stare accentuată de tristețe, pierderea interesului sau a plăcerii, iritabilitate),
  comportamente (agitație sau lentoare motorie, izolarea de prieteni sau familie, renunțarea la activitățile plăcute),
 • reacții fiziologice (oboseală cronică, creșterea sau scăderea poftei de mâncare, insomnie sau nevoie crescută de somn)
 • modul de funcționare a minții (dificultăți de concentrare, devalorizarea propriei persoane, pesimism).

Probabil vreți să aflați mai multe despre aceasta, așa că vom încerca să răspundem la câteva întrebări care s-ar putea să fi apărut în mintea dumneavoastră.

Cum pot ști dacă am depresie?

Deși uneori ne este greu și ne simțim rău, o perioadă tranzitorie de tristețe nu e același lucru cu depresia. Totuși, pentru a ști despre ce e vorba în cazul dumneavoastră, recomandăm să vă faceți o evaluare a stării. Clinica Depreter vine în ajutorul dumneavoastră punându-vă la dispoziție un instrument de screening online pentru depresie, gratuit. Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un cont gratuit (inscriere) și apoi să parcurgeți întrebările menite să detecteze un posibil diagnostic de depresie. Evaluarea din Depreter a fost construită de specialiști și este validată științific, conform criteriilor internaționale de diagnostic al depresiei. În urma acestei evaluări veți primi un raport imediat și veți afla dacă e posibil sau nu să aveți depresie. Totodată, specialiștii clinicii oferă recomandări cu privire la ce puteți face în continuare.

Dacă ați identificat la starea dvs. mai multe simptome specifice depresiei, este important să știți că există soluții. Puteți primi ajutor de specialitate aici: https://www.depreter.ro/. Clinica Depreter este singura clinică online pentru tratamentul depresiei, la care au acces pacienți, terapeuți și medici. În prezent este deservită de peste 200 de psihoterapeuți licențiați.

Ce pot face dacă am depresie?

Dacă în urma raportului primit aflați că aveți depresie, nu vă pierdeți speranța. Clinica online Depreter a fost construită pentru a oferi ajutor persoanelor care se confruntă cu depresia. Prin intermediul Depreter puteți primi tratament (psihoterapie) oriunde v-ați afla și-l puteți accesa de pe orice dispozitiv: laptop, tabletă, telefon. Tratamentul a fost construit de psihoterapeuți specializați în terapia tulburărilor mintale. În acest moment, în cadrul clinicii online Depreter puteți accesa tratamentul independent sau puteți alege să fiți asistați de unul dintre pishoterapeuții clinicii noastre, în cadrul unor ședințe de video-terapie.

Ce este psihoterapia online? Depreter

Programul de psihoterapie online este o formă de tratament structurat pe module terapeutice multimedia (informații scrise, imagini, video-uri). O parte din aceste module terapeutice pot fi accesate gratuit, în urma creării contului. Puteți să beneficiați de toate serviciile Depreter pe cont-propriu (după propriul program, urmând instrucțiunile care vi se oferă la fiecare pas) sau cu asistența unui psihoterapeut, pe care să îl consultați prin mesaje sau prin ședințe de psihoterapie online. În cadrul tratamentului veți afla:

 • care sunt cauzele depresiei
 • cum a apărut depresia în cazul dumneavoastră și de ce vă este greu să o depășiți
 • tehnici specifice prin care să reduceți stările negative și să obțineți mai mult control asupra emoțiilor
 • cum să combateți lipsa de motivație și ineficiența în lucru
 • cum să readuceți emoțiile pozitive în viață, cum să restabiliți legătura cu ceilalți și să obțineți suport social
 • cum să dezamorsați gândurile negative
 • cum să descoperiți o nouă filosofie de viață

Puteți viziona cum funcționează screening-ul pentru depresie și tratamenul psihologic în Depreter în următorul video.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre ce este depresia și care sunt efectele ei, accesați secțiunea Informații despre depresie. Împărtășiți lucrurile pe care le-ați aflat și cu alte persoane cărora le-ar putea fi de folos.

Facebook/depreter.ro

 


DEPRETER este o clinică online de terapie a depresiei în care pacienți din România și din străinatate sunt preluați de specialiști și colaboratori ai Centrului de Psihoterapie Cognitrom. Clinica online funcționează din noiembrie 2018 (Comunicat de presă – lansare clinica online Depreter).