Studiul PAX

Rezultatele studiului clinic PAX au fost publicate

Rezultatele primului studiu clinic controlat din România despre tratamentul tulburării de panică prin psihoterapie online confirmă eficiența acestei forme de terapie pentru reducerea simptomelor de panică, precum și a problemelor adiacente precum depresie.

>> Citiți rezultatele aici.

Clinica PAXonline, împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) și Asociația de Consiliere și Psihoterapie Online din România (ACPOR) a lansat primul studiu clinic din România pentru tratamentul Tulburării de Panică prin psihoterapie online. Participanții înregistrați în studiul PAX beneficiază în mod gratuit de evaluare psihologică avansată și psihoterapie prin intermediul platformei profesionale PAXonline. Dacă sunteți interesat/ă să vă înregistrați sau doriți să aflați mai multe despre studiul PAX, vă invităm să consultați pagina: studiu.paxonline.ro (Tratamentul PAXonline pentru anxietate este disponibil publicului larg.)

Recrutarea participanților în Studiul PAX s-a încheiat pe: 22 iulie 2015!
Studiu PAX a fost finalizat, iar rezultatele au fost publicate. Tratamentul PAXonline pentru anxietate este disponibil publicului larg.
Aici găsiți comunicatul de presă:
click pe imagine
prof Mircea Miclea

Prof. Univ. Dr.

Mircea Miclea

“Tulburarea de panică este una dintre cele mai severe probleme de anxietate. Deși este o tulburare care poate fi tratată cu succes, majoritatea persoanelor nu beneficiază de un tratament eficient din cauza unor bariere precum: lipsa accesului la un specialist în tratamentul anxietății, lipsa de timp sau de bani pentru a urma un tratament riguros, lipsa de încredere în serviciile actuale de sănătate mentală.

Prin studiul PAXonline dorim să oferim persoanelor care se confruntă cu aceste bariere posibilitatea de a urma un tratament riguros și modern pentru Panică. Este vorba de un tratament inovator de psihoterapie prin intermediul internetului, pe care îl oferim gratuit tuturor participanților. Scopul nostru este dea dezvolta un nou standard de psihoterapie online pentru problemele de anxietate, validată științific și adaptată nevoilor fiecărui pacient.

Vă mulțumim pentru interes!”

Ce este tulburarea de panică?

Tulburarea de panică este una din formele anxietății clinice, care apare cam la 2-5% din oameni și debutează de regulă după vârsta de 20 de ani. Vorbim de panică atunci când o persoană are episoade recurente de frică (anxietate/ neliniște/ agitație) foarte intense, care apar brusc și neașteptat, “ca din senin”.

[Tratamentul PAXonline pentru anxietate este disponibil publicului larg.]

Ce presupune un studiu clinic?

Un studiu clinic înseamnă urmarea unui tratament în condiții mai riguroase decât în practica clinică obișnuită. Participanții sunt de acord să colaboreze strâns cu terapeuții și membrii echipei de cercetare pentru a putea optimiza cât mai mult fiecare etapă din tratament. Veți fi monitorizat de aproape pentru a observa evoluția simptomelor. Veți fi întrebat ce a funcționat și ce nu; ce v-a lipsit și ce a fost redundant. Răspunsurile dvs. vor clădi practic forma finală a tratamentului care va fi oferită apoi tuturor pacienților.

[Tratamentul PAXonline pentru anxietate este disponibil publicului larg.]

Cum mă poate ajuta tratamentul prin PAXonline?

Participarea în acest studiu presupune că veți urma timp de câteva săptămâni un tratament riguros de psihoterapie online prin intermediul celei mai avansate platforme de psihoterapie din România: PAXonline. În această platformă veți învăța pas-cu-pas cum să depășiți problema de Panică, înțelegând cum au apărut simptomele, de ce se mențin și ce exerciții terapeutice trebuie să practicați ca să le reduceți și să recâștigați controlul în viața dvs.

[Tratamentul PAXonline pentru anxietate este disponibil publicului larg.]